familie zijn van iemand die manisch-depressief is

Tips, aanwijzingen, links, adressen.

ModeratorCOLON Moderators

BUTTON_POST_REPLY
soeur sourire
BerichtenCOLON 1
GeregistreerdCOLON ma dec 02, 2002 9:33 pm

familie zijn van iemand die manisch-depressief is

Bericht door soeur sourire » ma dec 02, 2002 9:56 pm

Hoi,

Ik ben de zus van een jongen die al 8 jaar de stempel van manisch-depressief met zich meedraagt.
Kweet eigenlijk niet zo goed hoe ik dit alles moet formuleren, dus ik schrijf gewoon wat er in me opkomt.
Voor diegene die die ziekte heeft is het heel erg, maar ook voor diegenen die naast hem leven. Ik weet hoe mijn broer vroeger was en de aanvaarding van zijn ziek-zijn is heel moeilijk. Zowel mijn ouders als ikzelf hopen dat hij ooit zal genezen, ook al hebben verscheidene dokters ons gemeld dat het niet te genezen is, maar dat mijn broer wel zijn ziekte mettertijd kan beheersen.
Het is nu reeds 1,5j dat mijn broer thuis is, niet werkend, de ene week manisch en dan plots depressief. Voor hem is het soms niet uit te houden, maar voor ons het weten dat we hem er niet vanaf kunnen helpen ondraagelijk.
Via deze weg probeer ik een weg te vinden naar de genezing, zolas zovelen waarschijnlijk. Ik denk dat er in het buitenland, New York of zo, toch specialisten moeten zijn die een medicijn weten voor de zovele die kampen met die vreselijke ziekte. Ik zoek waarschijnlijk een speld in een hooiberg, maar ergens moet toch een oplossing bestaan.
Lukt het me via deze weg niet, tja, ik heb toch geprobeerd, en ik blijf hopen en zoeken.
Alvast bedankt om dit te lezen.
Enkel serieuze en gemeende reacties zijn welkom.

Rtificial
Website beheerder
BerichtenCOLON 45
GeregistreerdCOLON wo okt 30, 2002 6:29 pm
WoonplaatsCOLON Rotterdam
CONTACTCOLON

Bericht door Rtificial » ma dec 02, 2002 10:21 pm

Ikzelf heb behalve een manisch depressieve vrouw ook een broer die tussen manisch depressief en schizofreen in hangt. Wat voor mij niet helemaal duidelijk blijkt uit je verhaal, is of je broer nu wel of geen medicijnen gebruikt...
Het is zondermeer zo dat er in het buitenland, met name de verenigde staten, veel onderzoek plaats vindt, en er ook meer verschillende medicijnen voorgeschreven worden door de artsen. In Europa laat dit langer op zich wachten door landurige tests en keuringen.
Toch lijkt de combinatie van een juiste diagnose en het 'uitproberen' van medicijnen vaak toch wel een (gedeeltelijke) oplossing te kunnen bieden.
Het vinden van deze combinatie heeft bij mijn broer zeker 3 jaar geduurd. Dit werd met name veroorzaakt door zijn ontkenning van het ziektebeeld.

Eerlijkheid gebiedt me ook te zeggen dat zowel mijn vrouw als mijn broer momenteel thuis zitten, en dus niet werken, ondanks dat voor hen beide de medicijnen goed hun werk doen. Het medicijngebruik zal in een heleboel gevallen waarschijnlijk nooit volledig een oplossing bieden, maar zorgt er wel voor dat de meest extreme (soms gevaarlijke) pieken wegblijven...
[b][size=75]"Don't blow out my candle if you want yours to shine brighter..."

Ik kan geen kikker van de kant afduwen...[/size][/b]

Chari
BerichtenCOLON 9
GeregistreerdCOLON zo feb 04, 2007 12:01 pm

Bericht door Chari » zo feb 04, 2007 12:02 pm


Chari
BerichtenCOLON 9
GeregistreerdCOLON zo feb 04, 2007 12:01 pm

Bericht door Chari » zo feb 04, 2007 12:05 pm


Carolien
BerichtenCOLON 4818
GeregistreerdCOLON za feb 01, 2003 1:47 pm

Bericht door Carolien » wo feb 06, 2008 10:54 am

Gewijzigd.

Carolien
BerichtenCOLON 4818
GeregistreerdCOLON za feb 01, 2003 1:47 pm

Bericht door Carolien » wo jul 30, 2008 10:20 am

Gewijzigd.
Laatst bijgewerkt door 1 op Carolien, in totaal 0 keer bewerkt.

Aether
BerichtenCOLON 65
GeregistreerdCOLON zo feb 10, 2008 9:38 pm

Bericht door Aether » wo jul 30, 2008 5:35 pm

jojos11 schreefCOLONMijn moeder en broer zijn manisch depressief, en veel familie leden hebben een psychiatrische ziekte.
Dat voegt niet echt wat toe aan de inhoud van dit topic he.

Ontopic dan maar: ik weet niet of je de oplossing elders zult vinden. Psychatrie is geen exacte wetenschap. Er wordt wel veel werk verricht op het gebied van hersenonderzoek, maar kant-en-klare oplossingen zijn allerminst voorhanden. In de Verenigde Staten is de autoriteit op het gebied van bipolaire stoornissen Kay Redfield Jamison, zij is zelf ook manisch depressief. Ik heb haar boek "De onrustige geest" gelezen, en daar kwam vooral uit dat zij het heeft gered door een goed netwerk van vrienden en hulpverleners en het trouw innemen van haar lithium. Misschien helpt haar literatuur(er is meer van haar hand verschenen) jullie al een stuk verder?

Ik moet zelf zeggen, als 'patiënt" zijnde, dat er een groot verschil is tussen dingen weten en dingen doen. Het is naar om het idee te hebben dat je er nooit meer uit komt. Nabestaanden gaan op een gegeven moment door, er zelf een punt achter moeten of willen zetten is wat ondraaglijk is. Ik hoop dat jullie hem kunnen helpen zodat het nooit zo ver hoeft te komen.
[color=blue]Life's too short to iron your underpants![/color]

Carolien
BerichtenCOLON 4818
GeregistreerdCOLON za feb 01, 2003 1:47 pm

Bericht door Carolien » wo jul 30, 2008 6:16 pm

Verwijderd.

BUTTON_POST_REPLY